Facebook Instagram YouTube WhatsApp
    • Hakkımızda
    • İletişim
    21 Mayıs, Cumartesi
    Facebook Instagram YouTube RSS
    Giriş Yap
    BSHA BSHA
    • Güncel

      Momorial ve Cleveland Clinic Cerrahi Günleri Ünlü Uzmanları Buluşturdu

      20 Mayıs 2022

      Sağlığa Yön Verecek Kadın Liderler Gelişim Programı İlk Mezunlarını Verdi

      20 Mayıs 2022

      “Emek Bizim Söz Bizim, Sağlık Hepimizin” Mitingi Düzenlenecek

      20 Mayıs 2022

      Ağız ve Diş Sağlığında Çığır Açan Ürünler IDEX İstanbul’da

      20 Mayıs 2022

      Memorial & Cleveland Clinic Cerrahi Günleri Ünlü Uzmanları Buluşturdu

      20 Mayıs 2022
    • Sağlık

      “Emek Bizim Söz Bizim, Sağlık Hepimizin” Mitingi Düzenlenecek

      20 Mayıs 2022

      Ağız ve Diş Sağlığında Çığır Açan Ürünler IDEX İstanbul’da

      20 Mayıs 2022

      Memorial & Cleveland Clinic Cerrahi Günleri Ünlü Uzmanları Buluşturdu

      20 Mayıs 2022

      Beyaz Kod Verileri Paylaşılmıyor İddiası

      20 Mayıs 2022

      Hekim Göçü ! (Özel Haber)

      18 Mayıs 2022
    • Eğitim

      Sağlığa Yön Verecek Kadın Liderler Gelişim Programı İlk Mezunlarını Verdi

      20 Mayıs 2022

      İLKSAN’da Zarar Devam Ediyor İddiası !

      18 Mayıs 2022

      “Öğretim Elemanları Teknolojiyi Etkin Bir Şekilde Kullanmayı Öğrenmeli”

      14 Mayıs 2022

      “Ülkemizdeki uluslararası öğrenci sayısı, 198 ülkeden 255 bine ulaşmıştır”

      6 Mayıs 2022

      Metaverse Nedir ?

      6 Mayıs 2022
    • Ekonomi

      ” İş Kazası ve Meslek Hastalıklarının Son Bulmasını Temenni Ediyorum.”

      11 Mayıs 2022

      Asterion Battery, Motobike 2022’ye Enerji Verdi!

      10 Mayıs 2022

      OREDATA, Google Cloud Partnerlik Programında Veri Analitiği Partner Uzmanlığı Kazandı

      27 Nisan 2022

      CleverTap’e Yeni Ana Operasyon Direktörü

      27 Nisan 2022

      Cinsiyet Eşitliğine Dikkat Çeken Proje!

      26 Nisan 2022
    • Teknoloji

      Sahte İş Tekliflerine Dikkat

      13 Mayıs 2022

      Metaverse Nedir ?

      6 Mayıs 2022

      Meta, SKAdNetwork Endeksi Sıralamasında Zirveye Oturuyor

      31 Mart 2022

      Dijital dönüşüm Zirvesi, Ekosistem Paydaşlarını Bir Araya Getiriyor

      23 Mart 2022

      Yaşlılarda Teknoloji Ne Gibi Faydalar Sağlıyor?

      17 Mart 2022
    • Covid-19

      Çocuğunuz Okula Maskesiz Gitmek İstiyorsa Ne Yapmalıyız?

      14 Mayıs 2022

      Yurt Dışında Tatili İçin Pandemi Kuralları Nelerdir?

      8 Nisan 2022

      Covid- 19’un Melez Mutantı XE ile İlgili Bilmeniz Gerekenler!

      6 Nisan 2022

      TÜSAD Hekimleri Kovid-19’da Yeni Dönem Hakkında Konuştu!

      22 Mart 2022

      SGK, Pandemi Döneminde Vatandaşın Yanındaydı!

      13 Mart 2022
    • Dünya

      Nükleer Silahların Yasaklanması Şart

      7 Mayıs 2022

      Kinder Ürünleri İle İlgili Açıklama Geldi

      22 Nisan 2022

      Yurt Dışında Tatili İçin Pandemi Kuralları Nelerdir?

      8 Nisan 2022

      Hekimlerden Barış Mektubu

      3 Nisan 2022

      Dünya Su Günü!

      21 Mart 2022
    BSHA BSHA
    Ana Sayfa»Eğitim»”Eğitimciye Şiddete Dur De”
    Eğitim

    ”Eğitimciye Şiddete Dur De”

    Yazar: Burcu Kaya26 Şubat 20225 Mins Read
    Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn Telegram Email
    ''Eğitimciye Şiddete Dur De''
    Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn Telegram Email

    Eğitim-Bir-Sen İzmir 1 Nolu Şube, Kemalpaşa Armutlu Ortaokulu Müdürü Memet Gündoğdu’nun bir öğrenci velisi tarafından şiddete uğraması nedeniyle okul önünde eğitimcilere yönelik şiddeti protesto etti.

     

    ‘Eğitimciye Şiddete Dur De’ sloganıyla gerçekleştirilen eyleme Memur-Sen İzmir İl Temsilcisi ve Eğitim-Bir-Sen İzmir 1 Nolu Şube Başkanı Ali Kaya, Eğitim-Bir-Sen İzmir 1 Nolu Şube Başkan Yardımcıları, İlçe Temsilcileri, sendika üyeleri ve çok sayıda eğitimci katıldı. Grup adına basın açıklaması yapan Eğitim-Bir-Sen İzmir 1 Nolu Şube Başkanı Ali Kaya güvenli bir eğitim için şiddetin ortadan kaldırılmasının, şiddetin ortadan kaldırılması için de eğitimin şart olduğunu söyledi. Eğitimciye şiddete dur demek, çözüm bulma iradesini harekete geçirmek için bir araya geldiklerini ifade eden Ali Kaya, “Eğitimciler olarak sesimizin duyulmasını, mesajlarımızın alınmasını, şiddete çözümün artık ertelenmemesini, mesleğimizin daha fazla örselenmemesini istiyoruz” şeklinde konuştu.

    “Şiddet hız kesmeden devam ediyor”

    Şiddetin her geçen gün arttığını, farklı faillerle yeni kulvarlar bulduğunu, en uzağında olması gereken yerlere bile girdiğini kaydeden Kaya, “Şiddet toplumsal bağlarımızı çözüyor, geleceğimizi karartıyor. Toplumsal değerlerimiz erozyona uğruyor, insana saygı azalıyor, hürmet yerini şiddete bırakıyor. Karakter eğiticisi, ruh işçisi, geleceğimizin mimarı öğretmenlerimiz, ince bir sanatı icra ederken kaba bir muameleye maruz kalıyor. Şenay Aybüke Yalçın, ömrünün baharında, meslek hayatının başında teröristlerin kurşunuyla aramızdan ayrıldı. Necmeddin Yılmaz öğretmenimiz teröristler tarafından yolu kesilerek katledildi. Ayhan Kökmen öğretmenimizi, kendini bilmez birinin saldırısı sonucu, görevinin başındayken şiddete kurban verdik. Gülhan öğretmenimiz, okul çıkışında sokak ortasında sırtından bıçaklandı. Yücel Düzci öğretmenimiz, okul bahçesinde saldırıya uğrayan öğrencilerini korurken, gözü dönmüş saldırganların şiddetine maruz kaldı. Adına kütüphane yaptırdığımız Necmeddin Kuyucu öğretmenimiz, öğrenci kılıklı birinin bıçaklı saldırısı neticesinde hayatını kaybetti. Daha dün ise Kemalpaşa Armutlu Ortaokulu Müdürü Memet Gündoğdu sadece yönetmeliğin emrettiği mevzuatı uygulamaya çalıştığı için kendini bilmez kişilerin saldırısına maruz kaldı. Bu hadise bile eğitimciye şiddetin hız kesmeden artarak devam ettiği gerçeğini önümüze serdi. Aslında kaybettiğimiz, sevgimiz, saygımız, merhametimiz, şefkatimiz, vicdanımız, izanımızdır” ifadelerini kullandı.

    “Eğitimcinin konumu güçlendirecek, onu tehlikelere karşı koruyacak tedbirler alınmalıdır”

    Sendika olarak yaptıkları araştırmada son yıllardaki fotoğrafın bile şiddet olaylarının nasıl giderek tırmandığını ve yaşananların ne kadar vahim olduğunu gösterdiğini dile getiren Kaya, “Eylül 2017’den bugüne resmî eğitim kurumlarında 100’ün üzerinde öğretmen ve eğitim çalışanı değişen tür ve düzeyde şiddet içerikli eyleme maruz kalmıştır. Şiddet eylemlerinin yüzde 78’i adli soruşturmaya konu edilmiştir. Bu eylemlerin yüzde 58’inin adli soruşturma ve kovuşturma süreci devam etmektedir. Sadece üç vakada tutuklama kararı verilerek sanık/sanıklar tutuklu yargılanmıştır. Sonuçlanan kamu davalarında sadece 5 vakada mahkûmiyet kararı verilmiş, tamamında adli para cezasına hükmedilmiştir. Araştırma bulguları, eğitim çalışanlarına yönelik şiddetin, bireysel eylemler olmaktan çıkıp yaygın bir sorun hâline geldiğini ortaya koymaktadır. Eğitim çalışanlarına yönelen şiddetin genel ve yaygın bir görünüm arz etmesi, psikolojik ve sosyolojik kökenleri olan toplumsal bir sorun hâline geldiğini göstermektedir. Şiddeti önleyecek önemli bir aktör olması gereken eğitimciler bugün maalesef şiddetin mağduru durumuna gelmiştir. Eğitimcinin itibarını daha da artıracak, konumunu güçlendirecek, onu tehlikelere karşı koruyacak tedbirlerin artık alınması zorunlu olmuştur. Bunun için, yetkili kişi ve kurumlardan sivil toplum örgütlerine kadar toplumun tüm katmanlarına sorumluluk düşmektedir. Başta Millî Eğitim Bakanlığı olmak üzere, bütün eğitim camiası, siyasiler, mülki idareler, aydınlar, gazeteciler, aileler bu konuda büyük bir aile olduğumuz şuuru ve duyarlılığı ile sorumlu davranmalıdır. Herkesi ilgilendiren, herkesin ilgili olduğu bir meselede, toplumsal duyarlılık bilinci ve farkındalık oluşturmak için herkesin yapacağı bir şey mutlaka vardır, olmalıdır” açıklamalarında bulundu.

    “Mevcut düzen caydırıcı değil, bilakis şiddeti besliyor”

    Şiddet sorununun kaynaklarını kurutacak çözümlerin mutlaka üretilmesi gerekliliğini her fırsatta dile getirdiklerini kaydeden Kaya, “2018 Mart ayında şiddete karşı etkili caydırıcılık sağlayacak yasal bir düzenleme yapılması talebiyle Türkiye genelinde eğitim çalışanlarıyla birlikte imza kampanyası başlattık ve 520 bin imza topladık. Toplu sözleşme masasına, Kamu Personeli Danışma Kurulu ve Kurum İdari Kurulu gündemine de taşıdığımız talebimizin özü; eğitim ve öğretim hizmeti sunumu esnasında veya verilen eğitim ve öğretim hizmetinden kaynaklanan nedenlerle eğitim çalışanlarına karşı cebir, şiddet veya tehdit kullanan kişilere hapis cezası verilmesi; eğitim kurumlarında görev yapan personele karşı görevleri sırasında veya görevleri dolayısıyla işlenen kasten yaralama suçunun tutuklama nedeni varsayılan suçlardan sayılması ve şiddet mağduru personele karşı işlenen suçlar sebebiyle ceza hukuku kapsamında yürütülmekte olan işlemlerde ve davalarda personelin talebi üzerine bakanlığın hukukî yardımda bulunması noktasında düzenleme yapılmasıdır. Mevcut düzenlemelerin caydırıcı olmadığı, bilakis şiddeti beslediği artık görülmelidir. Sorun üreten bir sistem çare olamaz. Yapılması gereken, medeniyet değerlerimizi merkeze alan bir kültür seferberliğine ve eğitim programına geçmektir. Şu da bilinmelidir ki bir tek sebebi ve kaynağı olmayan şiddet, ancak topyekûn bir duyarlılık ve bilinçle önlenebilir. Varlık ve medeniyet iddiamızı sürdürmek istiyorsak, bu seferberliği başlatmaya ve başarmaya mecburuz, yoksa pırıl pırıl olması gereken kalplerine attığımız karanlık kördüğümlerle hem çocuklarımıza şiddet uygulamış hem de onları şiddete yönlendirmiş olacağız” dedi.

    Çocukların Cinsel Eğitimi Doğumdan İtibaren Başlıyor!

    “Yeni yasalaşan Öğretmenlik Meslek Kanunu şiddete karşı eksik kalmıştır”

    Eğitim merkezli düzenlemelerin ciddi bir duyarlılık ve sorumlulukla yeniden tanzim edilmesi gerektiğini vurgulayan Kaya, “Öğretmenlik mesleğine itibar kazandırılmalı, eğitim çalışanlarımız saldırılara açık, korumasız, korunaksız, güvensiz bırakılmamalıdır. ‘Öğretmenlik Meslek Kanunu, bu husus da göz önünde bulundurularak hazırlanmalı ve bir an önce hayata geçirilmelidir’ demiştik. Ancak maalesef yeni yasalaşan öğretmenlik meslek kanunu eğitimciye ve eğitim çalışanlarımıza yapılan saldırılara karşı herhangi bir yasal düzenleme getirmemiş ve bu yönüyle eksik kalmıştır. Bir an önce bu hatadan dönülmeli ve öğretmenlik meslek kanunu şiddete karşı da yasal düzenlemeleri içerecek şekilde yeniden düzenlenmelidir. Çocuklarımızı, umudumuzu, geleceğimizi emanet ettiğimiz öğretmenlerimiz her bakımdan korunmalı, etkinleştirilmelidir. Bu kapsamda, değerler eğitimi, aileyi de içine alacak şekilde ve sosyal çevrenin öğrenci üzerindeki muhtemel negatif etkilerinden arındıracak kapsam da yeniden ele alınmalıdır. Çünkü eğer kalıcı önlemler alınmazsa yarın çok geç olabilir. Bu duygu ve düşüncelerle Armutlu Ortaokulu Müdürümüz Memet Gündoğdu’ya yapılan bu menfur saldırıyı esefle kınıyor, kendisine geçmiş olsun dileklerimizi sunuyoruz. Görevinin başında saldırıya uğrayan, canice öldürülen eğitim çalışanlarının acısının yeni isimlerle katmerlenmemesi temennisiyle, şimdiye kadar hayatını kaybeden bütün eğitim çalışanlarına Allah’tan rahmet diliyor, şiddet olaylarını sona erdirecek tedbirlerin bir an evvel alınması, yasal düzenlemelerin ivedi bir şekilde yapılması talebimizi bir defa daha haykırıyoruz: Mesleğimiz daha fazla örselenmesin, şiddete çözüm ötelenmesin” diye konuştu.

    ''Eğitimciye Şiddete Dur De''

    İnstagram Hesabımız

    eğitimciye şiddet öğretmene şiddet şiddete dur de şiddete hayır

    Benzer Haberler

    Momorial ve Cleveland Clinic Cerrahi Günleri Ünlü Uzmanları Buluşturdu

    20 Mayıs 2022

    Sağlığa Yön Verecek Kadın Liderler Gelişim Programı İlk Mezunlarını Verdi

    20 Mayıs 2022

    “Emek Bizim Söz Bizim, Sağlık Hepimizin” Mitingi Düzenlenecek

    20 Mayıs 2022

    Ağız ve Diş Sağlığında Çığır Açan Ürünler IDEX İstanbul’da

    20 Mayıs 2022

    Memorial & Cleveland Clinic Cerrahi Günleri Ünlü Uzmanları Buluşturdu

    20 Mayıs 2022

    Beyaz Kod Verileri Paylaşılmıyor İddiası

    20 Mayıs 2022
    Yorum Ekleyin

    Leave A Reply Cancel Reply

    Güncel

    Momorial ve Cleveland Clinic Cerrahi Günleri Ünlü Uzmanları Buluşturdu

    Batu Yazgan20 Mayıs 2022

    Sağlığa Yön Verecek Kadın Liderler Gelişim Programı İlk Mezunlarını Verdi

    20 Mayıs 2022

    “Emek Bizim Söz Bizim, Sağlık Hepimizin” Mitingi Düzenlenecek

    20 Mayıs 2022

    Ağız ve Diş Sağlığında Çığır Açan Ürünler IDEX İstanbul’da

    20 Mayıs 2022
    Sosyal Medya
    • Facebook
    • Instagram
    • YouTube
    • WhatsApp

    Ücretsiz Abone Olun!

    Abone olarak en güncel haberleri hızlı bir şekilde alabilirsiniz.

    Demo

    BSHA 20 yıllık gazetecilik tecrübesinin ardından 2015 yılında liderliğini gazeteci yazar Erkan Doğan’ın yaptığı bir grup gazeteci tarafından kurulmuştur.
    Haberin merkezinde olan bir haber koordinasyon sistemidir. Bu anlamda BSHA ülkemizdeki tek basın Ar-Ge şirketi olarak kurulmuştur.

    Eposta: [email protected]
    Telefon: 0530 500 07 71

    En Son

    Momorial ve Cleveland Clinic Cerrahi Günleri Ünlü Uzmanları Buluşturdu

    20 Mayıs 2022

    Sağlığa Yön Verecek Kadın Liderler Gelişim Programı İlk Mezunlarını Verdi

    20 Mayıs 2022

    “Emek Bizim Söz Bizim, Sağlık Hepimizin” Mitingi Düzenlenecek

    20 Mayıs 2022

    Ücretsiz Abone Olun!

    Abone olarak en güncel haberleri hızlı bir şekilde alabilirsiniz.

    Facebook Instagram YouTube WhatsApp
    • KVKK Kapsamında Çerez Politikası ve Aydınlatma Metni
    2022 © Bilim ve Sağlık Haber Ajansı | PixHope.

    Arama yapmak için Enter tuşuna basın. Çıkmak için Esc tuşuna basın.

    Sign In or Register

    BSHA

    Hesap Bilgilerinizi Girin

    Şifremi Unuttum

    Register Now!

    Already registered? Login.

    A password will be e-mailed to you.