Türkiye Motosiklet Milli sporcusu Toprak Razgatlıoğlu, Dünya Superbike Şampiyonası’nın İtalya’da düzenlenen beşinci ayağında üçüncü olmayı başardı.
Dünya Superbike Şampiyonası’da sezonun beşinci yarışı, İtalya’daki 4 bin 936 metrelik Imola Pisti’nde gerçekleştirildi. İlk yarışı Kawasaki’den Büyük Britanyalı Jonathan Rea birinci, Aruba ekibinden İspanyol Alvaro Bautista ikinci, Turkish Team adına yarışan milli sporcu Toprak Razgatlıoğlu’da üçüncü sırada tamamladı. Yarışa 11. sıradan start alan genç sporcu, fabrika takımlarını geride bırakarak ödül kürsüsüne çıktı. Razgatlıoğlu yarışta 3. olurken, en iyi bağımsız pilot ünvanını da kazandı.
Yarışı değerlendiren Toprak Razgatlıoğlu, “Çok mutluyum. Bu sezondaki amacım podyuma çıkmaktı. Yarışa on birinci pozisyondan başlamak zorunda kaldım. Başlangıç pozisyonumun yarışı tehlikeye atabileceğinden korkuyordum. İyi başladım ve çok zorlayarak podyum için mücadele eden grubu yakaladım. Yarışta motosikletin ayarları mükemmeldi. Son turlarda Van der Mark’ın ataklarına direnip, kupayı kendim ve takımım için istedim. Ramazan ayımız bereketli geldi. İnşallah daha güzel günler göreceğiz. Kenan Sofuoğlu abimin emeklerinin karşılığını en iyi şekilde vermek için elimden gelenin en iyisini yapıyorum. Destek veren herkese çok teşekkür ederim.” dedi.
Öte yandan gurbetçi vatandaşlar İtalya’da Razgatlıoğlu’na Ay yıldızlı bayraklarımızla destek verdi. Beşinci ayağın ikinci yarışı olumsuz hava koşulları nedeniyle iptal edildi.
Ayrıca Dünya Süpersport 300 Şampiyonası’nda mücadele eden genç sporcu Bahattin Sofuoğlu, İtalya yarışının antrenmanlarında düştü. Yüzünde travma oluşan Sofuoğlu, super pole katılamadı.
İTALYA YARIŞ SONUCU
1.Jonathan Rea (GBR) Kawasaki Racing Team (19 Tur)
2.Alvaro Bautista (ESP) Aruba.it Racing – Ducati
3.Toprak Razgatlıoğlu (TÜRKİYE) Turkish Puccetti Racing
4.Michael van der Mark (NED) Pata Yamaha
5.Leon Haslam (GBR) Kawasaki Racing Team
DÜNYA ŞAMPİYONASI PUAN DURUMU
1. Alvaro Bautista (İspanya) 263 Puan
2. Jonathan Rea (İngiltere) 220
3. Alex Lowes (İngiltere) 140
4. Van der Mark (Hollanda) 134
5. Leon Haslam (İngilter)e 108
8. Toprak Razgatlıoğlu (TÜRKİYE) 65
BAĞIMSIZ PİLOTLAR PUAN DURUMU
1. Marco Melandri (ITA) 79 Puan
2. Toprak Razgatlıoğlu (TÜRKİYE) 65
3. Sandro Cortese (GER) 64
4. Jordi Torres (ESP) 55
(BSHA)