Facebook Instagram YouTube WhatsApp
    • Hakkımızda
    • İletişim
    • Künye
    • Reklam
    • BSHA Haber Ajansı Abonelik
    30 Haziran, Pazartesi
    Facebook Instagram YouTube RSS
    Giriş Yap
    BSHA BSHA
    • Güncel (Son Dakika) Haberler

      Melis Fis Skolyoz Öyküsünü Anlattı

      29 Haziran 2025

      Dr. Necmi Onur Taştan Yaşamını Yitirdi

      29 Haziran 2025

      Diş Hekimi İçin MHRS Düzenlemesi

      28 Haziran 2025

      Memorial Bodrum Hastanesi Açılıyor

      28 Haziran 2025

      Psikologlar Meslek İcrası Yönetmeliğine Dava Açtı

      28 Haziran 2025
    • Sağlık

      Melis Fis Skolyoz Öyküsünü Anlattı

      29 Haziran 2025

      Dr. Necmi Onur Taştan Yaşamını Yitirdi

      29 Haziran 2025

      Diş Hekimi İçin MHRS Düzenlemesi

      28 Haziran 2025

      Memorial Bodrum Hastanesi Açılıyor

      28 Haziran 2025

      Psikologlar Meslek İcrası Yönetmeliğine Dava Açtı

      28 Haziran 2025
    • Eğitim Haberleri

      Türkiye’ye Göç Edenlerin Sayısı 300 Bini Geçti

      28 Haziran 2025

      KPSS: Kamu Personel Seçme Sınavı Süreci Başladı

      27 Haziran 2025

      Okul Öncesi Çocuklarına Yönelik Yaz Eğitimi Başladı

      27 Haziran 2025

      YKS Son Dakika YKS’ye Şortla Gelen Kız

      22 Haziran 2025

      Karneler Alındı Tatil Başladı

      20 Haziran 2025
    • Ekonomi

      Otomobil Üretimi 1 Milyonu Aştı

      28 Haziran 2025

      Zeytinlik Yasası…Hekimlerden Muğlalı Köylülere Destek

      20 Haziran 2025

      Plastik çağ: Suya geçiyor, toprakta birikiyor

      13 Haziran 2025

      Asgari Ücrete Zam Gelecek mi ?

      10 Haziran 2025

      Kuzey Kıbrıs’ta 50 Yıldır Hizmet Veren Noyanlar Şirketler Grubu Gayrimenkul Projelerine Büyük İlgi

      10 Haziran 2025
    • Teknoloji

      Yapay Zeka Bizim İçin Fırsat mı Tehdit mi ?

      3 Ekim 2024

      Ebeveynler Dikkat ! Giderek Teknoloji Bağımlılığı Artıyor

      26 Eylül 2024

      Bakan Tekin’den Roblox Açıklaması!

      9 Ağustos 2024

      Instagram’a Erişim Sorunu! Hesabınıza Ne Oldu?

      8 Ağustos 2024

      TikTok Kapatılacak mı ?

      8 Ağustos 2024
    • Son Dakika Haberleri

      Ferdi Zeyrek Neden Öldü?

      10 Haziran 2025

      Öğretmenlerin İsteğe Bağlı Yer Değiştirme Başvuruları

      24 Mayıs 2025

      Tunceli Valisi Bülent Tekbıyıkoğlu Neden Merkeze Çekildi

      22 Mayıs 2025

      Saniye Yılmaz Yaşamını Yitirdi

      9 Mayıs 2025

      Özel Gereksinimli Bireyler İçin İlk Eğitim Tamamlandı

      8 Mayıs 2025
    • Dünya

      İran Son Dakika

      13 Haziran 2025

      İsrail İran Savaşı Nedeniyle İzmirli Gazeteciler Canlı Yayında Kavga Etti 

      13 Haziran 2025

      Madleen (Nun’un Gemisi) Gemisine İsrail Müdahale Etti!

      9 Haziran 2025

      Gazze’de Ateşkes Anlaşması Sağlandı

      16 Ocak 2025

      Los Angeles Alev Alev: Yangın Felaketinde Son Durum

      13 Ocak 2025
    • Abonelik
    BSHA BSHA
    Ana Sayfa»Sağlık»HEP-SEN’den Seçime Girecek Siyasi Partilere Açık Çağrı!
    Sağlık

    HEP-SEN’den Seçime Girecek Siyasi Partilere Açık Çağrı!

    Yazar: Güliz Yıldız Zeren1 Mayıs 20234 Mins Read
    Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn Telegram Email
    yunus şimşek
    Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn Telegram Email

    Hemşireler ve Tüm Sağlık Profesyonelleri Sendikası (HEP-SEN) 14 Mayıs Cumhurbaşkanlığı Seçimleri’ne iki hafta kala ülkenin yönetimine talip olan siyasi partilere yönelik bir manifesto yayımlayarak, siyasi partilere açık çağrıda bulundu. HEP-SEN Genel Başkanı Yunus Şimşek, sağlık çalışanları ve ülkede yaşayan tüm vatandaşların huzuru ve sağlığı için siyasi partilere seslendi. HEP-SEN’in manifestosunda; sağlıkta yönetim reformu, liyakat sisteminin yeniden inşası, sağlıkta şiddet olaylarının son bulması için gerekli yönetmelik ve kanunların hayata geçirilmesi, artan enflasyon yaşanan ekonomik bunalıma karşı sağlık çalışanlarına barınma desteği, sağlık kurumlarında çift başlılıktan bireysel performanstan vazgeçilen adil tek tip ödeme sisteminin inşa edilmesi, hastanelerin işletme hastaların müşteri olarak görüldüğü anlayıştan derhal uzaklaşılması ve daha birçok konu yer aldı. Genel Başkan Şimşek, Türkiye’yi yönetmeye aday tüm siyasi partilere seslendiği mesajında sadece sağlık çalışanlarının değil tüm toplumun sağlığı ve huzuru için talepte bulunduklarını vurguladı. 

    İşte HEP-SEN’in Siyasi Partilere Açık Çağrısı: 

    • HEP-SEN olarak topluma daha kaliteli hizmet sunabilmek, çalışanlarının hak ve menfaatlerini korumak adına 2 yıldan bu yana amansız bir mücadelenin içerisindeyiz. Ülkemizin genel seçimlerine az bir süre kala tüm partilere başarılar diliyoruz. Ülkeyi yönetmeye talip tüm siyasi partilere açık çağrımızdır. Bu taleplerimiz sadece sağlık çalışanları için değil bu toplumun sağlığı ve geleceği içindir. 
    • Sağlıkta yönetim reformu artık zaruridir. Sağlık hizmetleri nasıl ki bir bütünse, sağlık camiası nasıl ki bir aile ise sağlık hizmetlerinde de yönetim organizasyonunda bir bütün halinde hareket edilmesi gerekmektedir. Sağlık Bakanlığı  sadece bir mesleğin değil tüm sağlık mesleklerinin bakanlığıdır. Dolayısıyla sadece sağlık hizmetlerinde değil sağlık hizmetlerinin yönetiminde de bir ekip anlayışıyla yaklaşmak 21. yüzyılın, çağın gerekleridir.

    Çağdaş ve Katılımcı Bir Yönetim Reformu Yapılmalıdır

    • 1920 yılında resmi olarak kurulan Sağlık Bakanlığı kurulduğu günden bugüne birçok sağlık mesleğinin birlik içerisinde ekip ruhuyla bu topluma sağlık hizmeti sunmuştur. Ne yazık ki üst kademe yönetim anlayışında bu ekip anlayışı, birlik ve beraberlik anlayışından söz etmek mümkün değildir. 21. yy 2023’ünde çağdaş ve katılımcı bir yönetim reformu yapmak, hizmetlerinde birçok sağlık mesleğinin söz hakkının olması, adil bir temsiliyet  bu topluma daha kaliteli bir sağlık hizmeti sunmak için kaçınılmazdır. Her mesleğin kendi kaderini kendi tayin etme noktasında söz hakkı ve mesleklerinin gelişimi için temsiliyet hakkının olması zorunludur.  

    Liyakat Bir An Önce Sağlanmalıdır

    • Sağlık hizmetlerinde yöneticilerin belirlenme usulleri yeniden gözden geçirilmeli, liyakat bir an önce sağlanmalıdır. Fırsatta eşitlik ilkesi gözetilerek sınavlarla seçilmelidir. Sağlık meslek mensuplarının görev yetki ve sorumluluklarının tam bir şekilde belirlenmesi, yöneticilerin vicdanına hiçbir şekilde bırakılmama, sınırlarının net bir şekilde çizildiği yönetmeliklerin kanuni düzenlemelerin bir an önce yapılması. 
    • İçeriden ve dışarıdan her türlü şiddet ortamının bir an önce bertaraf edilerek, kanuni düzenlemelerin ve yaptırımların sağlanması, gerekli fiziki önlemlerin tüm sağlık kurum ve kuruluşlarında alınması. 
    • Artan enflasyon yaşanan ekonomik bunalıma karşı sağlık çalışanlarına barınma desteği, aynı zamanda 24 usulü ile çalışılan tüm sağlık kurum ve kuruluşlarında kreş imkanlarının bir an önce tüm sağlık çalışanlarının ihtiyaçlarını karşılayacak düzeyde sağlanması. 
    • Tüm sağlık kurum ve kuruluşlarında çift başlılıktan bireysel performanstan vazgeçerek adil tek tip ve geleceğe güvenle bakabileceği bir ödeme sisteminin inşaa edilmesi. Parçalanmış  bölünmüş tüm istihdam modellerinden vazgeçerek, güvenceli bir istihdam modelinin tüm sağlık camiasına uygulanması.
    • Özellikle eğitimde yüksek lisans doktora yapan tüm sağlık profesyonellerinin alanı ile ilgili uzmanlaşmalarının önlerinin açılması ve bu uzmanlaşmaya bağlı olarak atanmalarının sağlanması için gerekli alt yapının hazırlanması sağlık camiamızın ve bu toplumun talebidir.
        ‘Hastaneler İşletme-hasta müşteridir’ Anlayışından Vazgeçilmelidir
    • Hastanelerin işletme hastaların müşteri olarak görüldüğü anlayıştan derhal uzaklaşılması ve az kişiyle daha çok iş yapmak ucuz iş gücü oluşturmak anlayışından bir an önce vazgeçilmesi gerekmektedir. Ülkemizde sağlık çalışanlarının sayısı OECD verilerinin gerisindedir, bu açığın birçok atama bekleyen sağlık profesyonellerinin istihdamıyla OECD ortalamasına çekilmesi gerekmektedir. Bu talepler sadece sağlık çalışanları için değil vatandaşlarımızın sağlığı ve geleceği için son derece önemlidir.
    • Tüm siyasi partilerimize bu çağrımızı yeniliyoruz ve seçim beyannamelerinde bu hususlara yer verilmesi yönetime talip siyasi partilerin yönetime geldikleri zaman bu hususların bir an önce hayata geçirilmesini talep etmekteyiz. Ve son olarak tüm siyasi partilerin sağlık komisyonlarında da homojen bir şekilde sağlık profesyonellerine adil temsiliyet vermesi tüm sağlık camiasının haklı talebidir. Bilime ve akla uygun atılacak her adım bu topluma hizmettir.  (BSHA-Bilim Ve Sağlık Haber Ajansı)
    14 Mayıs Cumhurbaşkanlığı seçimlerine adil tek tip ödeme enflasyon Hemşireler ve Tüm Sağlık Profesyonelleri Sendikası HEP-SEN Genel Başkanı Yunus Şimşek liyakat sistemi sağlık çalışanlarına barınma desteği sağlık kurumlarında çift başlılıktan bireysel performans sorunu sağlıkta şiddet sağlıkta yönetim reformu

    Benzer Haberler

    Melis Fis Skolyoz Öyküsünü Anlattı

    29 Haziran 2025

    Dr. Necmi Onur Taştan Yaşamını Yitirdi

    29 Haziran 2025

    Diş Hekimi İçin MHRS Düzenlemesi

    28 Haziran 2025

    Memorial Bodrum Hastanesi Açılıyor

    28 Haziran 2025

    Psikologlar Meslek İcrası Yönetmeliğine Dava Açtı

    28 Haziran 2025

    Adli Tıp Teknikeri Kontenjanı Açılmalı

    28 Haziran 2025
    Yorum Ekleyin

    Comments are closed.

    Güncel

    Melis Fis Skolyoz Öyküsünü Anlattı

    Erkan Doğan29 Haziran 2025

    Melis Fis Skolyoz neden olur? Şarkıları ve enerjisiyle geniş kitlelerin sevgisini kazanan genç şarkıcı Melis Fis,…

    Dr. Necmi Onur Taştan Yaşamını Yitirdi

    29 Haziran 2025

    Diş Hekimi İçin MHRS Düzenlemesi

    28 Haziran 2025

    Memorial Bodrum Hastanesi Açılıyor

    28 Haziran 2025
    Sosyal Medya
    • Facebook
    • Instagram
    • YouTube
    • WhatsApp

    Ücretsiz Abone Olun!

    Abone olarak en güncel haberleri hızlı bir şekilde alabilirsiniz.

    Demo

    BSHA 20 yıllık gazetecilik tecrübesinin ardından 2015 yılında bir grup gazeteci tarafından kurulmuştur. Haberin merkezinde olan bir haber koordinasyon sistemidir. Bu anlamda BSHA ülkemizdeki tek basın Ar-Ge şirketi olarak kurulmuştur.

    E-posta: info@bsha.com.tr

    En Son

    Melis Fis Skolyoz Öyküsünü Anlattı

    29 Haziran 2025

    Dr. Necmi Onur Taştan Yaşamını Yitirdi

    29 Haziran 2025

    Diş Hekimi İçin MHRS Düzenlemesi

    28 Haziran 2025

    Ücretsiz Abone Olun!

    Abone olarak en güncel haberleri hızlı bir şekilde alabilirsiniz.



    WBots

    Facebook Instagram YouTube WhatsApp
    • KVKK Kapsamında Çerez Politikası ve Aydınlatma Metni
    2025 © Bilim ve Sağlık Haber Ajansı | PixHope.

    Arama yapmak için Enter tuşuna basın. Çıkmak için Esc tuşuna basın.

    Sign In or Register

    BSHA

    Hesap Bilgilerinizi Girin

    Şifremi Unuttum

    Register Now!

    Already registered? Login.

    A password will be e-mailed to you.