Loading...
Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Hastanın Önce Kalbi Durduruldu, Sonra Ameliyatı Gerçekleştirildi

Nefes darlığı şikâyeti ile yıllardır farklı doktorlara başvuran 57 yaşındaki

Nefes darlığı şikâyeti ile yıllardır farklı doktorlara başvuran 57 yaşındaki Mehmet Çetin’e en son İzmir Şehir Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi Kliniğinde ciddi mitral kapak bozukluğu ve ritim bozukluğu tanısı konuldu.

Hastanede ilk defa yapılan Mekanik Mitral Kapak Replasmanı (kalp kapağının değiştirilmesi) ve RF Kateter ile Ablasyon cerrahisi (radyo dalgaları verilerek yapılan ritim bozukluğu tedavisi) uygulanan hasta aynı anda yapılan iki önemli cerrahi işlem ile sağlığına kavuştu. Kalp ve Damar Cerrahisi Klinik Sorumlusu Prof. Dr. Haydar Yaşa, Prof. Dr. Habib Çakır ve ekibinin gerçekleştirdiği operasyon başarılı bir şekilde tamamlandı.

“Bu iki işlemi tek bir operasyonla hastamıza başarı ile uyguladık.”

Prof. Dr. Haydar Yaşa; “Operasyon sonrası bir süre yoğun bakımda tedavi gören hastamızı servise aldık. Takibi devam etmekte olup yakın zamanda taburculuğunu planlamaktayız. İzmir Şehir Hastanesi’nde ilk defa gerçekleştirdiğimiz bu iki işlemi tek bir operasyonla hastamıza başarı ile uyguladık. Hastanemizin sağladığı teknolojik yenilikler sayesinde kliniğimizde bu ve bunun gibi cerrahisi zor operasyonlar başarı ile yapılmakta, bu sayede hastalarımız yaşamlarına sağlıklı bir şekilde devam edebilmektedir. Bundan dolayı büyük mutluluk duymaktayız” diye konuştu. (BSHA – Bilim ve Sağlık Haber Ajansı)