Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Baba Organ Nakli Bekleyen Kızına Hayat Oldu!

Tv’de yayınlanan bir programda, organ nakli için doku uyumu olmadığını

Tv’de yayınlanan bir programda, organ nakli için doku uyumu olmadığını dile getiren Baba İsmail Akkaya ve Gamze Akkaya’ya sürpriz Prof. Dr. Alp Gürkan’dan geldi.

 

Programda organ nakli için doku uyumu olmadığını dile getiren Baba İsmail Akkaya ve Gamze Akkaya’ya umut olan Prof. Dr. Alp Gürkan, Gamze ve babasının testlerinin uyum için yetersiz olduğunu testlerin tekrar yapılması konusunda ricada bulundu. Tekrar bir araya gelen baba kız testleri verdi ve doku uyumluluk testleri uyumlu çıkan Gamze Akkaya ve İsmail Akkaya’nın nakil serüvenleri böyle başladı.

Ameliyat sonrası duygularını dile getiren Gamze Akkaya, “Kendimi çok iyi hissediyorum. 1 haftadır diyalize girmiyorum. Bu benim için en güzel hediye, artık sağlıklı hissediyorum. Babam böbreğini bana bağışladı ve böbreği ben de hayat buldu. Hayatıma sağlıklı bir şekilde devam ettireceğim. Bu yılın en güzel hediyesi bana babamdan geldi” dedi.

 

7 Yıldır Görmediği Babası Böbreği İle Kızına Hayat Oldu!

Çocuk Hastalara Nakil Yapmak Çok Önemli

Genel Cerrahi Uzmanı ve Organ Nakli Bölüm Başkanı Prof. Dr. Alp Gürkan, “Tv’deki yayından haberimiz olduğunda bu kızı kurtarmak için kanalla irtibata geçtik. Gamze’ye ve babasına uyum dâhil birçok test yaptık. Bütün test sonuçları gayet olumlu geldi. Kapalı yöntemle babasından böbrek alarak Gamze’ye nakil yaptık. Her 2 ameliyat da çok başarılı geçti. Gamze hemen idrar çıkarmaya başladı. Kreatinini düştü. Gamze’yi ve babasını sağlıklı şekilde evlerine yolladık. Gamze 5 yıldır diyalize giriyordu. 7-8 yıldır böbrek yetmezliği olan bir genç kız. 22 yaşında olmasına karşın 14-15 yaşlarında görünüyor, böbrek yetmezliği nedeniyle fiziksel gelişimini tam tamamlayamamış. Yıllar önce nakil olma şansını yakalamış olsaydı, fiziksel gelişimini de tamamlama şansını yakalamış olacaktı. Bu nedenle özellikle çocuk yaşlarındaki hastalara nakil yapmak çok önemli. Bu çocuklar nakil olamazlarsa fiziksel bazen de mental gelişmelerinde geri kalmalar oluyor. Tek çareleri böbrek nakli olmaları. Keşke ülkemizde organ bağışı daha yaygın olsa da bu durumdaki tüm çocuk hastalarımıza nakil yapabilsek” dedi. (BSHA – Bilim ve Sağlık Haber Ajansı)