Facebook Instagram YouTube WhatsApp
    • Hakkımızda
    • İletişim
    • Künye
    • Reklam
    • BSHA Haber Ajansı Abonelik
    30 Haziran, Pazartesi
    Facebook Instagram YouTube RSS
    Giriş Yap
    BSHA BSHA
    • Güncel (Son Dakika) Haberler

      Melis Fis Skolyoz Öyküsünü Anlattı

      29 Haziran 2025

      Dr. Necmi Onur Taştan Yaşamını Yitirdi

      29 Haziran 2025

      Diş Hekimi İçin MHRS Düzenlemesi

      28 Haziran 2025

      Memorial Bodrum Hastanesi Açılıyor

      28 Haziran 2025

      Psikologlar Meslek İcrası Yönetmeliğine Dava Açtı

      28 Haziran 2025
    • Sağlık

      Melis Fis Skolyoz Öyküsünü Anlattı

      29 Haziran 2025

      Dr. Necmi Onur Taştan Yaşamını Yitirdi

      29 Haziran 2025

      Diş Hekimi İçin MHRS Düzenlemesi

      28 Haziran 2025

      Memorial Bodrum Hastanesi Açılıyor

      28 Haziran 2025

      Psikologlar Meslek İcrası Yönetmeliğine Dava Açtı

      28 Haziran 2025
    • Eğitim Haberleri

      Türkiye’ye Göç Edenlerin Sayısı 300 Bini Geçti

      28 Haziran 2025

      KPSS: Kamu Personel Seçme Sınavı Süreci Başladı

      27 Haziran 2025

      Okul Öncesi Çocuklarına Yönelik Yaz Eğitimi Başladı

      27 Haziran 2025

      YKS Son Dakika YKS’ye Şortla Gelen Kız

      22 Haziran 2025

      Karneler Alındı Tatil Başladı

      20 Haziran 2025
    • Ekonomi

      Otomobil Üretimi 1 Milyonu Aştı

      28 Haziran 2025

      Zeytinlik Yasası…Hekimlerden Muğlalı Köylülere Destek

      20 Haziran 2025

      Plastik çağ: Suya geçiyor, toprakta birikiyor

      13 Haziran 2025

      Asgari Ücrete Zam Gelecek mi ?

      10 Haziran 2025

      Kuzey Kıbrıs’ta 50 Yıldır Hizmet Veren Noyanlar Şirketler Grubu Gayrimenkul Projelerine Büyük İlgi

      10 Haziran 2025
    • Teknoloji

      Yapay Zeka Bizim İçin Fırsat mı Tehdit mi ?

      3 Ekim 2024

      Ebeveynler Dikkat ! Giderek Teknoloji Bağımlılığı Artıyor

      26 Eylül 2024

      Bakan Tekin’den Roblox Açıklaması!

      9 Ağustos 2024

      Instagram’a Erişim Sorunu! Hesabınıza Ne Oldu?

      8 Ağustos 2024

      TikTok Kapatılacak mı ?

      8 Ağustos 2024
    • Son Dakika Haberleri

      Ferdi Zeyrek Neden Öldü?

      10 Haziran 2025

      Öğretmenlerin İsteğe Bağlı Yer Değiştirme Başvuruları

      24 Mayıs 2025

      Tunceli Valisi Bülent Tekbıyıkoğlu Neden Merkeze Çekildi

      22 Mayıs 2025

      Saniye Yılmaz Yaşamını Yitirdi

      9 Mayıs 2025

      Özel Gereksinimli Bireyler İçin İlk Eğitim Tamamlandı

      8 Mayıs 2025
    • Dünya

      İran Son Dakika

      13 Haziran 2025

      İsrail İran Savaşı Nedeniyle İzmirli Gazeteciler Canlı Yayında Kavga Etti 

      13 Haziran 2025

      Madleen (Nun’un Gemisi) Gemisine İsrail Müdahale Etti!

      9 Haziran 2025

      Gazze’de Ateşkes Anlaşması Sağlandı

      16 Ocak 2025

      Los Angeles Alev Alev: Yangın Felaketinde Son Durum

      13 Ocak 2025
    • Abonelik
    BSHA BSHA
    Ana Sayfa»Sağlık»Ankara’da Memur Eylemi: “Sefalet Zammını Kabul Etmiyoruz!”
    Sağlık

    Ankara’da Memur Eylemi: “Sefalet Zammını Kabul Etmiyoruz!”

    Yazar: Güliz Yıldız Zeren7 Temmuz 20235 Mins Read
    Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn Telegram Email
    ankara eylem
    Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn Telegram Email

    Kamu emekçileri verilen maaş zammını protesto etmek ve en düşüğü yoksulluk sınırı üstünde tek kalem maaş talebini dile getirmek için bugün yurt genelinde iş bırakma eyleminde bulundu. Birleşik Kamu-İş Konfederasyonuna bağlı Genel Sağlık ve Sosyal Hizmet Kolu Kamu Çalışanları Sendikası (Genel Sağlık-İş) ve Hemşireler ve Tüm Sağlık Profesyonelleri Sendikası (HEP-SEN) tarafından düzenlenen iş bırakma eyleminde, genel başkanlar Dr. Derya Uğur ve Yunus Şimşek Ankara Ulus Meydanı’ndan yetkili sendikaya seslendi, “Memur yoksul olamaz!” sloganları eşiliğinde memurun taleplerini dile getirdi. 

    Genel Başkan Dr. Derya Uğur’un konuşmasının ardından HEP-SEN Genel Başkanı Yunus Şimşek söz aldı. Anadolu Sağlık-Sen Genel Başkanı Necip Taşkın ve Birleşik Kamu-İş Genel Başkanı Mehmet Yeşildağ’da birer konuşma yaptı. Eylemde, “Devletin Memuru Yoksul Olamaz ” pankartı açıldı, “Emekçiyiz haklıyız kazanacağız” sloganları atıldı. Ankara’daki eyleme Birleşik Kamu-İş Genel Başkanı Mehmet Yeşildağ, MYK üyeleri Özgür Aras, Hasan Kütük, Şükrü Balun, Ahmet Kürtül, Birleşik Kamu-İş Ankara İl Başkanı Doğan Dağdelen, Eğitim-İş Genel Başkanı Kadem Özbay, Tüm Yerel-Sen Genel Başkanı Mücahit Dede, Büro-İş Genel Başkanı Alay Hamzaçebi, bağlı sendikaların MYK üyeleri, bağlı sendikaların şube başkanları ve yöneticileri katılarak destek verdi.

    Uğur: Bu Meydana İlk Çıkışımız Değil, Son Da Olmayacak!

    Genel Sağlık-İş Genel Başkanı Genel Başkan Dr. Derya Uğur, “Bugün bu meydana ilk çıkışımız değil, görünen o ki son da olmayacak. Siyasi iktidarın 21 yıldır sistemli bir şekilde kamu emekçilerini açlığa ve yoksulluğa mahkûm etmesini bu meydanlardan birçok kez dile getirdik ancak onlar sesimizi duymamakta ısrar ettiler. Bugün yine meydanlarda, eylemdeyiz. Bin 150 odalı sarayı devletin itibarı olarak görenlere, halkı aç yatarken yandaşlarına halkın kaynaklarını akıtan kifayetsiz muhterislere, kendilerini bu ülkenin sahibi sanarak, 21 yılda yerleştirdikleri sadaka kültürünü normalmiş gibi sunanlara, bu meydanlardan bir kez daha sesleniyoruz: Devletin itibarı, halkın refah seviyesi ile kamu çalışanlarının emeğine verilen değer ile ölçülür. Eğer gerçekten devletin itibarını düşünüyorsanız, devletin memurlarını yoksulluğa mahkûm edemezsiniz. Kamu emekçilerinin yoksul olduğu bir ülkede refahtan da itibardan da bahsedilemez. Fakir kitlelerin daha da fakirleştirilmesi yolunda atılan her adım, “Türkiye Yüzyılı” diye parlatmaya çalıştığınız kişisel ikbal hırsınızın tabutuna çakılan bir çivi olarak yankı bulacaktır.Ülkenin bu kötü ekonomik durumu içerisinde mücadelemiz, sadece ve sadece yoksulluk sınırı üzerindeki tek kalem maaş içindir. Yönetemediğiniz ekonominin faturasını biz memurlara kesemezsiniz” dedi. 

    derya uğur

    Kamu Emekçileri Zifiri Karanlığa Gömüldü

    Uğur sözlerini şöyle sürdürdü: “Yeni bir döneme girildiği görüntüsünü veren siyasi iktidar, önceki icraatlarını aratmayacak şekilde karanlıktaki kamu emekçilerini zifiri karanlığa gömmüştür.  Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu’na sunulan memur maaş artışı önerisi, memurların açlık, yoksulluk ve sefalete mahkumiyeti için atılan tehlikeli bir adımıdır. Tehlikelidir, çünkü toplumsal barışı tehdit etmektedir. Tehlikelidir çünkü yandaşlara aktarılan mali kaynakların devasalığı yanında, devleti temsil eden memura sadaka anlamına gelmektedir. 2002 yılından bu yana iktidara sahip olanlar, her zam döneminde yandaş basının “memura müjde” başlıkları eşliğinde milleti kandırmış, kandırmaya da devam etmektedir. Gerçek enflasyon rakamlarının çok altında olan artışlarla memurun alım gücünü adeta kasıtlı ve maksatlı olarak her yıl azaltmıştır. Büyük şehirlerde kiralarını ödemek için maaşlarının tamamını vermek zorunda kalan kamu emekçileri için, maaşlarıyla yaşayabilmek artık imkansızdır. İnsanın sağlıklı yaşaması, daha da önemlisi yaşaması için gece gündüz demeden var gücüyle çalışan sağlık emekçileri, aldığı maaşlarla geçinemediği için daha fazla çalışmaya, daha fazla nöbet tutmaya mecbur bırakılmaktadır. Siyasi iktidar ve onun yandaşlığı dışında hiçbir faaliyeti bulunmayan sözde yetkili sendika yüzünden kamu emekçisi, AKP’nin iktidara geldiği 2002 yılındaki alım gücünün çok gerisinde kalmıştır. “Büyük Türkiye”, “Türkiye Yüzyılı” gibi laf oyunlarıyla kitlelere “cambaza bak” oynatan iktidar sahipleri, bugün kamu emekçisini daha fakir hale getirmiştir. Siyasi iktidar, bununla da yetinmemektedir. Konfor alanını genişletmek, kamu emekçilerini sesini çıkartamayan ücretli kölelere dönüştürmek amacıyla kamu sendikacılığına getirdiği % 2 barajıyla yandaş sendikalara yandaşlık primi vererek, kamu emekçilerini satın alıp memurları susturmaya çalışmaktadır. Ancak biz susmayacağız, sesimizi de kısamayacaksınız. Sefalet zammınıza boyun eğmeyeceğiz. Emeğimizin hakkı için direndik direnmeye de devam edeceğiz. Sağlık ve sosyal hizmet emekçileri insan onuruna yaraşır yaşam ve çalışma koşullarına kavuşana kadar her alanda mücadele edeceğiz.”

    yunus

    Şimşek: Yetkili Etkisizin Tiyatro Oyununu Bitirmenin Zamanı Gelmiştir!

    HEP-SEN Genel Başkanı Yunus Şimşek iş bırakma eyleminde yaptığı konuşmada, “Orta sınıfın hızla tasfiye edildiği; yoksulluğun ve umutsuzluk tablosunun empoze edildiği koşulların tam ortasında bugün meydanlardayız. Yaşadığımız kara tablo kader değil, Yaşadığımız kara tablo tesadüf hiç değil! Planlı ve programlı bir şekilde kamu emekçilerine ucuz iş gücü olarak bakılmış, en iyilerimizin en niteliklerimiz ise çaresiz kalarak yurt dışına göç etmiştir. Kalanlarımız asgari koşullarda hayata tutunmaya çalışmışsa da bıçak kemiğe dayanmıştır. Dayanacak güç kaybedecek zaman kalmamıştır! Peki bu kara tablonun sorumlusu kimdir? Bu kara tablonun müsebbimi kimdir? Bu kara tablonun sorumlusu ucuz iş gücü zihniyetidir, hastane tüccarlarıdır, kamu kurumlarının içerisine programlı bir şekilde yerleştirilmiş sendika kamuflajlı yan yapılanmalardır. Kamu emekçileri üzerinden güç elde edip kamu emekçilerini susturan, durduran, emeğini ve geleceğini çalanların işgal masası karşımızda temsili olarak sergilenmiştir” diye konuştu. 

    sarı masa

    HEP-SEN’den ‘Sarı Masa’ Mizanseni

    HEP-SEN Ankara’daki iş bırakma eyleminde yetkili sendikaya gönderme yaparak sarı masa mizanseni gerçekleştirdi. Genel Başkan Şimşek,“İşte bu sarı masa, gerçek emek masasını işgal etmiştir. İşgalcidir, istilacıdır! Kamu emekçilerini zorbalıkla, baskıyla; içeriye yerleştirdiği sözleşmeli tetikçi yönetici militanları ile bu masayı işgal etmiştir. Bu sarı masa, emeği defalarca satmıştır, rantçıdır, torpilcidir, satılıktır! Emek hareketi olarak bizler bu masanın sefalet tablosuna kamu emekçilerini teslim etmeyeceğiz, boyun eğmeyeceğiz, susmayacağız. Bu sarı masa dağılacak emekçiler nefes alacak. Kamu emekçilerini asgari şartlara indiren, defalarca izlediğimiz tiyatroyu tekrar tekrar oynamaktan imtina etmeyen emek ihanetçileri işte bu günlerde seçim vaadi olan 22 bin lira taban ücrete kazanım demiştir” şeklinde konuştu. Şimşek açıklamasını şöyle sürdürdü: “Burdan başrol oyuncusuna soruyorum, yoksulluk sınırı ne kadar? Senin yoksulluktan haberin var mı? Yoksulluk sınırı yani 35 bin lirayı dahi konuşamayan bir yetkili etkisizin tiyatro oyununu bitirmenin zamanı gelmiştir. Tüm kamu emekçilerini zincirlerini kırmaya emeği üzerinden nemalananlardan bugünden itibaren çıkmaya davet ediyorum.” (BSHA-Bilim Ve Sağlık Haber Ajansı)

     

    genel sağlık iş HEP-SEN kamu emekçileri Ankara'da iş bıraktı memur maaaş zammı iş bırakma eylemi memur maaş protesto

    Benzer Haberler

    Melis Fis Skolyoz Öyküsünü Anlattı

    29 Haziran 2025

    Dr. Necmi Onur Taştan Yaşamını Yitirdi

    29 Haziran 2025

    Diş Hekimi İçin MHRS Düzenlemesi

    28 Haziran 2025

    Memorial Bodrum Hastanesi Açılıyor

    28 Haziran 2025

    Psikologlar Meslek İcrası Yönetmeliğine Dava Açtı

    28 Haziran 2025

    Adli Tıp Teknikeri Kontenjanı Açılmalı

    28 Haziran 2025
    Yorum Ekleyin

    Leave A Reply Cancel Reply

    Yorum yapabilmek için oturum açmalısınız.

    Güncel

    Melis Fis Skolyoz Öyküsünü Anlattı

    Erkan Doğan29 Haziran 2025

    Melis Fis Skolyoz neden olur? Şarkıları ve enerjisiyle geniş kitlelerin sevgisini kazanan genç şarkıcı Melis Fis,…

    Dr. Necmi Onur Taştan Yaşamını Yitirdi

    29 Haziran 2025

    Diş Hekimi İçin MHRS Düzenlemesi

    28 Haziran 2025

    Memorial Bodrum Hastanesi Açılıyor

    28 Haziran 2025
    Sosyal Medya
    • Facebook
    • Instagram
    • YouTube
    • WhatsApp

    Ücretsiz Abone Olun!

    Abone olarak en güncel haberleri hızlı bir şekilde alabilirsiniz.

    Demo

    BSHA 20 yıllık gazetecilik tecrübesinin ardından 2015 yılında bir grup gazeteci tarafından kurulmuştur. Haberin merkezinde olan bir haber koordinasyon sistemidir. Bu anlamda BSHA ülkemizdeki tek basın Ar-Ge şirketi olarak kurulmuştur.

    E-posta: info@bsha.com.tr

    En Son

    Melis Fis Skolyoz Öyküsünü Anlattı

    29 Haziran 2025

    Dr. Necmi Onur Taştan Yaşamını Yitirdi

    29 Haziran 2025

    Diş Hekimi İçin MHRS Düzenlemesi

    28 Haziran 2025

    Ücretsiz Abone Olun!

    Abone olarak en güncel haberleri hızlı bir şekilde alabilirsiniz.



    WBots

    Facebook Instagram YouTube WhatsApp
    • KVKK Kapsamında Çerez Politikası ve Aydınlatma Metni
    2025 © Bilim ve Sağlık Haber Ajansı | PixHope.

    Arama yapmak için Enter tuşuna basın. Çıkmak için Esc tuşuna basın.

    Sign In or Register

    BSHA

    Hesap Bilgilerinizi Girin

    Şifremi Unuttum

    Register Now!

    Already registered? Login.

    A password will be e-mailed to you.