İzmirli İş İnsanları, doktorlar, hemşireler ve sağlık çalışanlarından oluşan bir grup Kahmaranmaraş’ta askerlerin ve diğer çevre personellerinin yardımıyla sağlık kabini oluşturdu. Beyin Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Ozan Ganiüsmen, İş İnsanı Fatih Kanlı Bilim Sağlık Haber Ajansı’na (BSHA), deprem bölgesinde oluşturdukları sağlık kabininde hastalara sağlık hizmeti hakkında bilgi verdi. Şartlar gereği aynı ekibin uzun süre çalışmasının kolay olmadığını bir devriye sistemi oluşturarak çadır kente hizmet verdiklerini belirten Ganiüsmen, İzmir’den çok sayıda yardımseverin hem nakdi hem maddi hem de ilaç temini konularında destekçi olduğunu ifade etti.
Depremin meydana geldiği anda ilk olarak Antakya’ya ulaştıklarını belirten İş İnsanı Fatih Kanlı, bölgede çocukların sağlık hizmeti alamadıklarını gördükleri için bir organizasyon yaparak harekete geçtiklerini söyledi. Kanlı, “Sağlık kabini hizmetini Antakya’da gerçekleştirecektik ancak ulaşım sıkıntısı nedeniyle yönümüzü Kahmaranmaraş’a çevirdik. Depremde yıkılan Ebrar Sitesi’nin yan tarafında Bornova Komando Takımı’ndan bir yüzbaşımızın desteği ile temin ettiğimiz konteynırlara yerleşerek sağlık kabini açtık. 12 gündür buradayız, hala devam ediyoruz. Birkaç güne kadar sağlık kabinini Aile Sağlığı Merkezi’ne devredeceğiz. Depremzede yetişkinlere ve özellikle çocuklarına yönelik sağlık hizmetlerine ağırlık veriyoruz. Çocuk doktorumuzla birlikte buradayız” dedi.
İşte O Gönüllüler
İzmirli gönüllülerin isimleri şöyle: Arif Süngü, Adem Kelleci, Ceren Sultan Altay, Samet Çiftçi, Ebru Oğurlu Kısa, Atilla Çalışkan, Furkan Ertekin, Melek Sal, Yusuf Kebapçı, Mesut Dedeoğlu, Gözde Arslan, Musa Yılmaz, Tuğçe Aktay, Mesut Özçetemen, Erdem Şehan, Esra Güzelce, Ömer Faruk Başkan, Ramazan Gümüş, Fatih Kanlı ve Ozan Ganiüsmen. (BSHA – Bilim ve Sağlık Haber Ajansı)